Söderbärke dag 1

Igår tog astrid och jag bussen till söderbärke, ellens land. Det är nånstans i södra dalarna. Det är jättehärligt, vi ligger på stranden och det är runt 25 grader i skuggan. Ha det bra =)

Så satt man här igen...

Försöker hitta bra bussar som går till ellens land imorrn. bra framförhållning där.. nej, men det känns ändå kul att det här är lite spontant och oplanerat. det är ju så jag skulle vilja vara. spontan. jag tycker det är coolt att bara ta dagen som den kommer. men saken är att jag älskar att planera. jag kan sitta och göra listor över vad som helst. tex "vad jag ska göra idag", haha. i alla fall, jag vet inte ens om jag kan åka till ellens land imorrn, för kvinnan jag kanske skulle vakta barn åt har inte hört av sig, så jag vet inte om jag ska sommarjobba nästa vecka eller inte. 

En av många underbara sommarkvällar =)

fotot togs av frida kanske jag borde nämna :)

Mysig grillkväll

                           
Tjooooooo,


Efter fotbollsmatchen skyndade jag mig till A-K, där vi var några och grillade marsmallows och annat gott "man inte blir smal av". höhö. sen gick vi ner till edsviken och badade. ellen, jag och frida simmade över edsviken och tillbaka. vi är grymt stolta. jaa, personerna var lite galna på andra sidan sjön måste jag säga x) nakenbadare och fulla. vi var nära på att bli överkörda av en motorbåt när vi var på mitten haha, fick lite panik där ett tag. men vi lever. gonatt! klockan är för mycket. imorrn ska ellen och jag in till gärdet och äta & sola så jag ska sova nu.  <3 :)

Kaknäs

Sena inlägg mitt i natten börjar bli min grej.. haha. dagen har vart jättehärlig. Jag fick skjuts in till stan med min bror och syrra. Mamma bjöd oss på lunch i Kaknästornet, det var jättemysigt. och fancy^^ cafét såg värsta mysigt ut också och utsikten är verkligen den bästa, så jag rekommenderar kaknäs :) min kamera är på lagning så ni får några mobilbilder istället. nehäpp, det funkade inte heller.


jag och kalle gick runt lite på stan men jag köpte inget. sen åkte jag med mamma och syster till IKEA och köpte en massa saker till mitt rum. det kommer bli såå fint när jag är klar. vi köpte även med oss jättegod middag (dom har skiiitgod pizza). och herregud, ingen missade väl semifinalen i fotbollsmatchen?! Sveriges juniorlandslag var ju så jävla bra! först var det 3-0 till England, men sen gjorde allså sverige tre mål! det var hur lika som helst, men england vann till slut på straffar..

MICHAEL JACKSON ÄR DÖD! :'(

Jag såg det här nu! herregud! Jag fick nyss reda på att Micheal Jackson är DÖD! Jag är i chock. R.I.P.


"Michael Jackson, 50, drabbades av hjärtstillesttånd vid lunchtid på torsdagen. Han fördes i ambulans under hjärt-lungräddning till UCLA Medical Center i Los Angeles. Sångaren andades inte när ambulanspersonalen kom till hans hem, rapporterar The Los Angeles Times.
- När ambulanspersonalen anlände såg de att hjärtlungräddning redan utfördes av någon i hemmet. Jackson andades inte, säger en talesman för Los Angeles brandkår, till E Online.

När han kom fram till sjukhuset låg han i djup koma."
Källa: Aftonbladet


Grillning =)

Vi grillade några igårkväll hos ellen, det var jättemysigt och kul. vi såg också Broke Back Mountain. många delade åsikter om den filmen märkte vi, haha, men jag tycker om den i alla fall :) jo, den är lite konstig. dom säger ju knappt nånting till varandra i filmen, men den är fin. och heath ledger är ju inte lite söt. eller var.. annars solade jag bara och läste tjejtidningar igår på trädgårn med y och e.
 
nu på morgonen kollade jag på blue water high. den här säsongen är inte lika bra, men det är fortfarande kul. det är ganska förutsägbart vilka som kommer bli tillsammans haha. som alltid. men som sagt, kul att kolla på =)
tisdagar & torsdagar på Barnkanalen (sommarlovsmorgon), 9.30 


Here comes the sun!

okej, jag MÅSTE skärpa mig. klockan är två på natten nu. normalt sett skulle jag inte bry mig, men nu äre så att jag ska upp halv åtta imorrn bitti.. min hund ska klippas, så jag måste ta bussen tidigt ut till tjotahejti och lämna honom där. sen ska jag på en cool circusgrej inne i stan med ms. Leonardsson och ms. Lundell =) så jag borde få min skönhetssömn nu..

Dagen har vart så underbar! ellen och jag badade och solade vid edsviken hela eftermiddan. förutom några irriterande sjuor som kastade kottar i huvudet på oss, och förutom att jag fortfarande har typ ett glas-splitter i foten som jag klev på som jag inte får ut, var det hur trevligt som helst :D senare mötte vi även fanny, julia, emelie, anna-karin, hanna och ylva och fortsatte vår sctekning på berget. 

 
haha.. sjuan !

fewnjkvörjenvkler

The Hangover, eller baksmällan som den heter på svenska, var så skööön! haha ni måste se den.
nej nu ska jag se något IQbefriat, typ the hills x)

jag gillar den här akustiska och långsammare versionen..


The Hangover

Helt underbart väder! Det finns inget som gör mig på bättre humör! När jag vaknade vart det redan runt 20 grader ute. Senare på morgonen  fick jag reda på att jag fått ett sommarjobb! Jag blev först jätteglad, för det är ju kul och lätt att vakta en hundvalp. Men nu är jag inte säker på att det är värt det. Det är för långa tider, och inte alls bra betalt. så idag har jag cyklat runt halva jordklotet och satt upp lappar om att vara barn-och-hundvakt. jag hoppas att någon nappar, jag måste erkänna att jag är lite desperat efter sommarjobb. det vore ju bra om jag kunde tjäna lite pengar i sommar.

snart ska jag åka in till stan med ylva och ellen, och se "Baksmällan" ikväll på bio. alla säger att den är så himla skön och börjar typ skratta så fort man pratar om den so here we go :)

  


i <3 archipelago

Jahej. vet inte riktigt vart jag ska börja. OKEJ, i torsdags hämtade vi allså kalle på arlanda. lite spända var vi. först kom en annan tjej ut där, som också nog varit på en sån där utlandsgrej ett år. hennes familj var så glada att se henne att dom började skrika samtidigt som dom grät hysteriskt. haha. men när käraste bror till slut kom ut, sade vi "hej" kram "ska vi gå då?". men under våra lugna ansikten var vi skitglada vi också. midsommar firades ute på möja med en massa regn och kubb. men det var kul att träffa sara, erika & fredric igen :) jag älskar att vara ute i skärgårn med båten. idag var det ju jättesoligt och varmt så jag passade på att sola när vi seglade hem. jag brände mig i ansiktet. usch, sån svennecliché säger jag bara :P vi kollade på Volvo Ocean race också, det var en upplevelse. en massa båtar = en massa vågor = spya. inte för min del, men någon random kille som vi åkte förbi gjorde det. men annars var det coolt att se :D

OCH tills slut vill jag bara säga att vädret ska bli HELT JÄVLA UNDERBART den här veckan. är så lycklig för de :D Måndag 20 grader, tisdag 22, onsdag-torsdag 23 och fredag 25 grader ! det är nu bestämt att grilla, sola och bada i edsviken hela veckan, wehoo :)


Kommer du ihåg sommaren 2006 ellen. då var edsviken vårt andra hem x) 

Bror hemma! Midsommar på Möja

hej!
snart ska vi hämta broor på arlanda. han har vart i usa ett läseår nu, så jag har inte sett honom på... nästan 11 månader . så det ska bli kul! :D
sen ska vi bara lämna hans väska hemma, och sen åker vi direkt ut till Möja med familjen. allså i stockholms skärgård om ni inte vet det :) vi ska fira midsommar där som alla år med dom vanliga människorna. om jag har tur är fanny ute på ön mittemot oss. haha vi kan ju skrika över till varandra. nej, måste skynda mig nu.
herrååå.


Welcome home, bro!


Såhär kan man också se ut efter en kväll hos astrid


And that's the way to get by!

heeeey är så glad så glad :) okej, inte för den delen att jag tvingas hjälpa till väldigt mycket hemma just nu för att jag inte har något sommarjobb. i och för sig gör det inte mig så jättemycket att jag ska tillbringa större delen av dagen imorrn med att städa mitt rum. nej jag har inte blivit galen. men om jag nånsin lyckas bli klar med städningen ska mamma och jag köpa nya möbler och måla om i mitt rum och det kan bli så mysigt :)

IGÅR hade jag en trevlig middag med åtta tjejer. vi beställde pizza som vi åt på altanen och hade allmänt mysigt. vi lyckades också under kvällen väcka hela kvarteret under vår proffsiga filminspelning. hahaa! fanny och julia sov sen över hos mig. vi såg allt till att gå upp halv tio imorse för att se blue water high, duh! bilder från kvällen kommer.

IDAG på kvällen var det sommaravslutning på friidrotten, som tradition hemma hos PJ och Malin. sommarstämning säger jag bara! efter all springning badade vi i edsviken, mitt första bad det här året! wehoo :D det var en kul och mysig kväll. tog en kvällspromiss med ylva efter dubbelavsnittet av desperate housewives.. intresseklubben, anteckna! 

känner att jag ska fösvara mig lite förresten. anledningen till att jag skriver blogginlägg mitt i natten är  för att jag har ont i magen. sjukt ont. och så är det sommarlov också :) och så är jag pigg om nätterna. ville bara ha lite medlidande, eller nåt. gud vilken pladdrigt inlägg allså. hehe. gonatt <3


Äpplets vila

Friidrotten :D Obs! det här är inte alla änglar till friidrottare, så känn er inte bortglömda ;) bilderna är från Italien.

Lördagen

Hej, orkar inte skriva några detaljer om vad jag gjort så det blir snarare en bilddagbok utav det. så igår var jag först på dop för mina urgulliga tvillingkusiner, Alice och Tea. Jag ser ingen skillnad på dom, men det gör tydligen min farbror och faster. dom e så söta :D


skyndade mig hem och gjorde mig iordning för födelsedagsmiddan hos miss Stjerngren. det var väldigt trevligt! vi uppfyllde verkligen andras syn på svenskar med att sjunga en massa abbasånger på karaoken. haha. nej nu ska jag och min lillasyrra se en film på femman. allt för mig, gonatt :)

Congratzz! (fyller 16 på fredag)


För att jag är nattpigg & har tråkigt x)

1. Hur gammal är du om fem år? 20
2. Vem var den sista du träffade? elina
3. Hur lång är du? 171
4. Vilken var den senaste film du sett? den där förra helgen.. ehm.. what women want!
5. Vem ringde du senast? hm mobilen är spärrad så jag kommer inte ihåg
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "De e bra. Mm de tror jag" till en viss ludde
7. Vad är dagens planer? sova 
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på till vilka de är
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? gifta
10. När såg du senast din mamma? hon är på nedervåningen nu så för en halvtimma sen kanske
11. Vilken ögonfärg har du? blågröna med lite gult i
12. När vaknade du idag? elva
13. Har du någon gång hittat en katt? Haha ja idag faktiskt, ute i regnet
14. Vilken är din favoritplats? Möja tror jag =)
15. Vilken plats föredrar du minst? vet inte..
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? i en lägenhet med min dåvarande pojkvän eller man ;)
17. Vad skrämde dig som barn? vet inte..
18. Vem fick dig att skratta senast? elina
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? äga vad?
20. Har du stationär eller bärbar dator? stationär
21. Sover du med eller utan kläder på dig? i en stor t-shirt :)) bäst
22. Hur många kuddar har du i sängen? Två
23. Hur många landskap har du bott i? ett
24. Har du någon gång spytt på fyllan? nope!
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? strumpor
26. Är du social? beror på tid och människor :)
27. Vilken är din favoritglass? Ben&Jerry's! och Haegen dasz eller hur de nu stavas
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? shoppa haha
29. Tycker du om kinamat? har nog aldrig ätit
30. Tycker du om kaffe? Nej, bara kaffeglass
31. Vad dricker du till frukost? Jucie och te
32. Sover du på någon särskild sida? tror oftast på höger
33. Kan du spela poker? jaaa :)
34. Tycker du om att mysa? LOVE !
35. Är du en beroendemänniska? beroende av vissa saker ja..?
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? haha aa typ fem stycken faktiskt
37. Vill du ha barn? Ja
38. Kan du några andra språk än svenska? Ja
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? att shoppa tyvärr
42. Äger du dyra smycken? vissa ja, vissa inte.
43. Har du någon gång testat narkotika? nej
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? godis
45. Vem är den roligaste människan du känner? haha typ amalia eller min kusin olivia
46. Välj ett ärr på din kropp? ett på kinden jag fick när jag var sex. körde in i ett staket med min cykel
47. Vad har du för ringsignal? den klassiska sony ericsson-signalen
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? bara en jordgubbsmössa som jag älskade <3
49. Flirtar du mycket? hhaaha för mycket
50. Vart togs din profilbild för din blogg? har ingennu, bara en header
51. Kan du byta olja på bilen? nej!
52. Har du fått fortkörningsböter? får inte ens köra
53. Vilken var den senaste bok du läste? kommer inte ihåg
54. Läser du dagstidningen? det händer..
55. Prenumererar du på någon veckotidning? nope
56. Dansar du i bilen? beror på när
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? the voice
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? "ät inte! min kompis present! //stine"
59. När var du i kyrkan senast? idag! mina tvillingkusiner blev döpta
60. Vilka personer utmanar du? alla vakna människor

SOMMARLOV

ÄNTLIGEN SOMMARLOV! som vi alla längtat :) fast hela avslutningsdan var ändå lite sorglig... vi slutade allså i torsdags. det började med att vi kören sjöng i aulan. usch, när jag såg andra grina där kunde jag inte heller hålla mig.. sen åt vi tårta på skolgården. sen var det en sista avslutning med 9D nere i klassrummet innan vi fick våra betyg. är riktigt nöjd med dom faktiskt :D men fatta sjukt att 22 nior fick maxpoäng! det är helt sjukt. till sist kramade vi alla kompisar och lärare. sa hejdå till dom vi inte kommer träffa mer. eller okej, typ hälften ska börja på dagy men ändå x)   
sen gick ylva, jag, ellen och astrid som tradition till CG's :) inget man får glömma! på kvällen var vi hos fanny, var ute och gick ner till edsviken där vi träffade på några. en lyckad avslutning vare hur som helst :)




idag var det PISSväder hela dan. passade på att sommarjobba lite hemma. sen på kvällen var mamma och jag över hos ellen där det var en liten bbq-fest med mina bästa kompisars familjer. very najs :) det visade sig att astrids brorsa var väldigt bra på gitarr. så senare gick vi ner till vattnet och grillade och använde våra fina sångfågleröster. så himla mysigt. älskar sommarlov! puss
  


Nian

Imorrn slutar vi nian, grundskolan. (nu kan ingen längre tvinga mig att nånsin gå till skolan igen, moahaha. fast det kommer jag iförsig göra ändå) Det är mycket blandade känslor. inte lika lyckligt som det brukar vara när man får sommarlov. Det är nog för att jag vet att vi inte kommer komma tillbaka efter lovet till våra vanliga skåp, vår vanliga klass. Jag hade så löjliga nostalgiattacker idag allså:

"Det här är sista gången vi äter i matsalen..."
"Det här  är sista gången jag stänger mitt skåp..."
Haha. Vi hade niornas lunch idag och blev serverade av åttor. sen sa vi alla hejdå till erica som åker till Rom imorrn bitti.. efter skolan lyckades jag hitta en avslutningsklänning i alla fall. ingen speciell, men den var söt :) ska locka håret hemma hos ylva på morgonen om jag orkar. föredrar kanske att sova haha, får se.
jag vet fortfarande inte om jag är glad eller ledsen för imorrn. både och antar jag. hur kan man inte vara glad för sommarlov, liksom? hur kan man inte vara ledsen för att lämna sina klasskompisar man gått med i tre år nu?
nej, jag borde verkligen sova nu. är jättetrött. PUSS

 


2 dagar kvar

Hola!
dagarna går så himla fort! det händer så himla mycket. dom här dagarna gör vi ingenting på. igår var vi på utflykt till Vinterviken hela 9D. Det var.. inte så kul. hehe :) idag var det "skolans dag". jag, fanny och Julia gjorde världens godaste tårta seriöst. jag åt nog upp halva haha. hemma hos fanny när vi skulle baka fick jag träffa hennes hundvalp. aah! så himla söt. en rultig liten schäfervalp. gud så söt hon var.

imorrn är det Niornas avslutningslunch. shit. men först ska vi städa skåpen och träna till avslutningen på kören. magnus ska spela viva la vida på piano när vi andra sjunger. det låter så coolt. efter avslutningslunchen slutar vi. då ska nog jag och astrid in till stan. jag måste hitta en avslutningsklänning i alla fall. sov gott =)

//Stine

Happy birthday to ya!

Tjaa! Niornas bal ägde! mina ömmande fötter påminner mig om tre timmars dansande i högklackat. haha. kvällen började med limon :) en vit sådan hämtade upp oss hemma hos julia vid sjutiden. då begav sig åtta taggade flickor i snygga klänningar mot täby galopp till balen. sen vare trerättersmiddag & flera tal. sen tog DJn hand om resten. vi såg minsann också till att fira astrid som fyllde år vid midnatt :) en sång tillägnades vår prinsessa.

GRATTIS SÖTNOS :D happy birthday to yaaa

Tonight is the night... :)

...and it's too late to back out of it  x)

vi har sovmorgon till tio idag, sköönt. Jao, vi har bara två lektioner, resten av dagen går väl åt till att göra sig i ordning för niornal bal ikväll ! men nu måste jag gå. är sen som vanligt. hejdå.

Nästan tre år sen


                                                      Sjuan x)


Hej hopp sverige. chattade nyss med julia, och hon fick mig att inse att imorrn är sista riktga skoldagen! :S nästa vecka ska vi inte göra nåt särskilt. den ser typ ut såhär: måndag - utflykt. tisdag - skolans dag. onsdag - städa och niornas lunch. torsdag - SLUTAR!!!!
med risk att låta som gamla människor gör - vad händer med tiden?! började vi inte nyss på friberga? människor - det är bara en vecka kvar nu..


Fööörsta juni!

Hej hopp i lingonskogen, kände jag för att börja detta inlägg med. livet leker på! har verkligen haft toppar och dalar idag. vaknade med sämst humör, morgonen fortsatte ännu sämre med föräldrar. och sen gick allt lite upp och ner. skitglad. sur. kan vara lite svårt att förstå mig ibland, kommer jubla den dag jag själv gör det. tackar alla underbara som orkar mitt humör =) tacktal, tacktal. amalia, jag och tude skriver förresten ett tal till avslutningen. fast bara ett tal kommer få läsas upp, och antagligen inte vårt men ändå :)
helgen vart riktigt skön. poolklassgrej hemma hos erica på fredan, sen var jag på min kusin Kajsas studentmottagning. lördan tränade jag och åkte in till stan med ellen, dels för att köpa balskor och dels för att heja på hennes pappa som sprang stockholm marathon. något år ska ellen och jag vara med, något år ska vi springa fyra mil i roliga utklädnader x) det var vissa som var utklädda faktiskt till typ stålmannen och annat haha. på söndan åkte jag in till stan med min kusin som annars bor i london, Julia. supermysigt och skitvarmt! gonatt.

RSS 2.0